دسته : حسابداری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 4305 KB
تعداد صفحات : 81
بازدیدها : 280
برچسبها : پیش بینی سود EPS سری زمانی باکس جنکینز
مبلغ : 14500 تومان
خرید این فایلپایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد گرایش: حسابداری عنوان: دقت پیش بینی سود هر سهم (EPS) با استفاده از مدل سری زمانی باکس-جنکینز
برنامه ریزی های کوتاه مدت در زمینه های مختلف برای ادامه بقا، پیشرفت و موقعیت کلیه واحدهای اقتصادی و نیز اتخاذ تصمیمات اثر بخش سرمایه گذاری و تأمین مالی توسط مدیران، سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان و سایرین ضروری است. برنامه ریزی امکان بهره برداری مناسب از فرصت های موجود را فراهم می آورد و با استفاده از آن می توان قبل از مواجه شدن با رویدادهای اقتصادی نامطلوب، واکنش های مناسب نشان داد. در همین راستا برای افزایش اثر بخشی برنامه ریزی نیز باید توانایی پیش بینی صحیح و مستمر را که لازمه آن است بهبود بخشید.
کانون توجه این پایان نامه پیش بینی است. پیش بینی از این نظر حائز اهمیت است، که عنصر بنیادین و کلیدی در تصمیم گیری استفاده کنندگان درون سازمانی و همچنین برون سازمانی محسوب می شود. بر این اساس، کارایی و اثر بخش نهایی هر تصمیم به نتایج رویدادهایی بستگی دارد که به دنبال هر تصمیم روی می دهد. بدین سان تصمیمی کارا و اثر بخش خواهد بود که پیش بینی های انجام گرفته بر مبنای آن صحیح بوده باشد.
بیان مسأله
معمولاً به منظور پیش بینی وقایعی که در آینده روی می دهد به اطلاعات بدست آمده از وقایع تاریخی اتکاء می شود. بدین ترتیب که داده های گذشته تجزیه و تحلیل می شوند تا از آن الگویی قابل تعمیم برای آینده به دست آید. این فرآیند که در اغلب روش های پیش بینی به کار می رود. مبتنی بر این فرض است که روابط بین متغیرها در آینده نیز ادامه خواهد یافت.
برای روشن شدن فرآیند پیش بینی اشاره به این موضوع ضرورت دارد که روشهای پیش بینی می تواند کاملاً ساده یا پیچیده کوتاه مدت یا بلند مدت کمّی یا کیفی و... باشد. اما علی رغم تنوع در روش های موجود می توان آنها را به دو گروه اصلی روشهای کیفی و کمّی، طبقه بندی نمود.
در روشهای کمّی با استفاده از تجزیه و تحلیل داده های گذشته، ارزش متغیر مورد نظر پیش بینی می شود...
با توجه به دسترسی به داده های تاریخی و در نظر گرفتن مزایای روش کمّی، در این تحقیق از مدل های مبتنی بر داده های تاریخی در چارچوب سری زمانی استفاده خواهد شد. سری زمانی، مشاهدات متوالی زمانی مربوط به یک متغیر معین است و معمولاً برای دستیابی به یک الگوی تاریخی که برای پیش بینی مورد نظر مفید باشد، از سری زمانی استفاده می شود به عبارت دیگر در تجزیه و تحلیل سری زمانی تلاش می شود با استفاده از مقادیر گذشته مقادیر آینده یک متغیر پیش بینی شود.
محقق در این پژوهش که در بستر بورس اوراق بهادار ایران انجام می گیرد بر آن است که دقت پیش بینی سود بوسیله مدل های کمّی سری های زمانی با استفاده از متدولوژی باکس - جنکینز را مورد آزمون قرار دهد.
اساساً این پرسش برای محقق مطرح است که آیا مدل های سری های زمانی حاصل از متدولوژی باکس-جنکینز سود را دقیق پیش بینی می کنند؟
بسیاری از روش های آماری (نظیر رگرسیون) به بررسی مدل هایی می پردازند که فرض زیربنایی آنها استقلال مشاهدات می باشد. این در حالی است که اکثر داده های مربوط به علوم طبیعی، مهندسی، تجارت و اقتصاد به صورت سری زمانی روی می دهند که پیوستگی مشاهدات در آن ها امری بدیهی می باشد. به عنوان مثال این فرض که سود سال گذشته یک شرکت هیچ تأثیری بر سود سال آینده ندارد فرض معنی داری نیست. فرض بنیادین روش باکس- جنکینز این است که مشاهدات مربوط به یک سری زمانی مستقل نمی باشند و بصورت متوالی بهم وابسته هستند و این وابستگی بین داده های متوالی در زمانهایی با فواصل مساوی اندازه گیری می شوند و مورد توجه می باشند. ...
چکیده
مقدمه
فصل اول: کلیات تحقیق
مقدمه
بیان مسأله
اهداف و اهمیت و ضرورت تحقیق
فرضیه تحقیق
روش تحقیق
جامعۀ آماری، حجم نمونه و روش گردآوری داده ها
تعاریف عملیاتی متغیرها
مفاهیم و واژگان اختصاصی
روش شناسی باکسجنکینز
فصل دوم: مروری بر ادبیات تحقیق
مقدمه
تعریف سود
کاربردهای سود پیش بینی شده
کمک به ارزیابی توان سودآوری واحد تجاری
تعیین ارزش یک دارایی
بررسی ریسک سرمایه گذاری در واحد تجاری(خرید سهام تجاری)
برآورد ریسک وام اعطایی به واحد تجاری
مبانی نظری چگونگی تغییرات سود
هموار سازی سود
تعریف پیش بینی
تعریف مسأله پیش بینی
هدف پیش بینی
روش های پیش بینی
روش کیفی پیش بینی
روش های کمّی
مدل های پیش بینی باکس و جنکینز
خطای پیش بینی
پیشینه تحقیق
فصل سوم: روش اجرای تحقیق
مقدمه
جامعه آماری
نمونه آماری
مدل روش انجام پژوهش
جمع آوری اطلاعات
انتخاب روش پیش بینی
تابع آماره
مدل های سری زمانی باکسجنکینز ( اتورگرسیومیانگین متحرک )
نحوه انتخاب مدل
آزمون ایستایی
انتخاب مناسب ترین مدل
آزمون های پارامتریک و ناپرامتریک
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داه ها
مقدمه
آزمون دیکی فولر روی سطح
نتایج تخمین مدل ARIMA
تفسیر نتایج
ضریب تعیین (R)
آماره دوربین واتسن (DW)
آماره Prob (F-Statistic)
نتایج تخمین مدول ARIMA
تفسیر نتایج
ضریب تعیین (R)
آماره دوربین واتسن (DW)
آماره Prob (F-Statistic)
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
مقدمه
نتیجه گیری و پیشنهادات
محدودیت های پژوهش
پشنهاد برای پژوهش های آتی
پیوستها
منابع و ماخذ