دسته : پرسشنامه
فرمت فایل : word
حجم فایل : 13 KB
تعداد صفحات : 1
بازدیدها : 224
برچسبها : پرسشنامه سرمایه اجتماعی
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلپرسشنامه دانلودی حاضر آزمون سرمایه اجتماعی می باشد.
این پرسشنامه دارای بیست سوال پنج گزینه ای (کاملاً مخالفم، مخالفم، نظری ندارم، موافقم، کاملاً موافقم) می باشد.
ویژگی پرسشنامه سرمایه اجتماعی (بطور خلاصه) :
تعداد گویه ها : 20
منبع :دارد
نوع فایل : ورد word و قابل ویرایش
تعداد صفحات : 1 صفحه
مطالعه ی آزاد
استفاده از متون این بخش با ذکر منبع بلامانع است.
انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند و ما به گونه ای تکامل یافته ایم که اجتماعی باشیم. تمایل به همکاری و انجام اقدامات جمعی در ذات ما نهادینه شده است. ما دوست داریم به دیگران کمک کنیم، اطلاعات را به اشتراک بگذاریم، به دیگران ببخشیم و متقابلاً بخشش دریافت کنیم. بسیاری از نیازها و خواسته های ما تنها با تلاش فردی قابل تحقق نیستند و به همین دلیل به نوعی همکاری یا رابطه متقابل نیاز دارند. مزایایی که از این اجتماعی بودن حاصل می شود، همان چیزی است که می توانیم آن را سرمایه اجتماعی بنامیم.
سرمایه اجتماعی از توانایی انسان برای در نظر گرفتن دیگران، عمل به شیوه ای سخاوتمندانه و همکاری جویانه نشأت می گیرد. این مفهوم به پرسش های مهمی درباره رفتار و انگیزه انسانی مربوط می شود؛ مانند اینکه چرا افراد حتی زمانی که هیچ منفعت آشکاری برای خودشان ندارند، به دیگران کمک می کنند یا چیزی می بخشند. آیا می توان این رفتارها را با نظریه انتخاب عقلانی توضیح داد؟ آیا این رفتارها ناشی از غریزه و تکامل زیستی هستند؟ یا اینکه حاصل روان شناسی، هنجارهای اجتماعی یا آموزه های دینی اند؟ آیا منطقی است که افراد به صورت داوطلبانه در خدمات اجتماعی شرکت کنند، مسئولیت های رهبری بدون مزد را بپذیرند، یا برای حفظ صلح و هماهنگی اجتماعی تلاش کنند؟ (اوپهوف، 1999).
این موضوع به دوگانگی میان رقابت و همکاری، خودخواهی و نوع دوستی، عقلانیت و اخلاق، و اقدامات ابزاری و ذاتی مربوط می شود. جذابیت سرمایه اجتماعی در این است که جامعه شناسی و اقتصاد را به شکلی جالب در هم می آمیزد. این مفهوم به تضعیف ایده انسان اقتصادی در نظر اقتصاددانان کمک می کند؛ دیدگاهی که انسان مدرن را به عنوان فردی که به دنبال حداکثرسازی منافع خود است، تصور می کند (ارو، 1999). این دیدگاه نقش عوامل اجتماعی در عملکرد جامعه و اقتصاد را نادیده می گیرد و تحلیل اقتصادی را به عنوان مفهوم انسان اجتماعی نشده توصیف کرده است (گرانوتوتر، 1985).
جریان اصلی اقتصاد، همواره از بررسی و توضیح نحوه تعامل نهادهای اجتماعی و نگرش های مشترک جامعه با عملکرد اقتصادی اجتناب کرده است (سولو، 1999). سرمایه اجتماعی چارچوبی برای درک پدیده های مختلف؛ فراتر از دیدگاه صرفاً اقتصادی فراهم می کند و از این رو به عنوان یک نوآوری مفهومی بسیار مهم برای یکپارچگی نظری میان رشته ای و فرارشته ای شناخته شده است (آدام و رونچویچ، 2003).
اگرچه اصطلاح سرمایه اجتماعی نسبتاً جدید است، اما مفهوم آن جدید نیست و مجموعه ای از مفاهیمی را در بر می گیرد که از دست کم قرن نوزدهم مطرح بوده اند. اندیشمندانی مانند دیوید هیوم، آدام اسمیت، کارل مارکس، گئورگ زیمل، امیل دورکیم، و ماکس وبر، در کنار بسیاری دیگر، به مفاهیم مشابه پرداخته اند. سرمایه اجتماعی مفهومی است که به صورت شهودی در زندگی روزمره ما حضور دارد، اما به عنوان یک نظریه، بسیار پیچیده است و دارای ابعاد متعددی است که در سطوح مختلف عمل می کنند. این مفهوم با عوامل متنوعی سر و کار دارد که تعیین می کنند آیا سرمایه اجتماعی اثرات مثبت خواهد داشت یا منفی. کارشناسان سرمایه اجتماعی، گاه این مفهوم را چنان پیچیده توضیح می دهند که تقریباً رمزآلود به نظر می رسد و برای بسیاری از افرادی که برای نخستین بار با این مفهوم مواجه می شوند، می تواند چالش برانگیز باشد.
منابع بخش مطالعه آزاد
خرید و دانلود آنی فایلUphoff, Norman and C. M. Wijayaratna. 2000. “Demonstrated Benefits from Social Capital: The Productivity of Farmer Organizations in Gal Oya, Sri Lanka.” World Development 28(11):1875– 90. Retrieved (http://www.sciencedirect.com/science/article/B6VC6-41DHX4P2/2/2bee4329401c355a4a63a9b19d867130).
Arrow, Kenneth J. 1999. “Observations on Social Capital.” Pp. 3–6 in Social Capital: A multifaceted perspective, edited by P. Dasgupta and I. Serageldin. Washington, DC: World Bank.
Granovetter, Mark. 1985. “Economic Action and Social Structure: The Problem of Embeddedness.” American Journal of Sociology 91(3):481–510. Retrieved November 21, 2017 (http://www.journals.uchicago.edu/doi/10.1086/228311).
Solow, Robert M. 1999. “Notes on Social Capital and Economic Performance.” Pp. 6–13 in Social Capital: A multifaceted perspective, edited by P. Dasgupta and I. Serageldin. Washington, DC: World Bank.
Adam, Frane and Borut Roncevic. 2003. “Social Capital: Recent Debates and Research Trends.” Social Science Information 42(2):155–83.