دسته : -علوم انسانی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 461 KB
تعداد صفحات : 260
بازدیدها : 302
برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه
مبلغ : 7400 تومان
خرید این فایلپایان نامه بررسی حسابداری صنعتی و هزینهیابی استاندارد و تجزیه و تحلیل انحرافات در 260 صفحه ورد قابل ویرایش
بسمه تعالی
حسابداری صنعتی Cost Accounting
وظایف حسابداری صنعتی
1- تعیین بهای تمام شده كالا یا خدمات تولید یا ارائه شده بمنظور قیمت گذاری
2- تعیین بهای تمام شده كالای ساخته شده جهت ارائه در صورتهای مالی (ترازنامه، سود و زیان)
3- مشاركت در امر برنامه ریزی و بودجه بندی (اولین بودجه هر شركت، بودجه فروش است)
4- مشاركت در امر كنترل:
حسابداری صنعتی هم در تهیه برنامه و بودجه به مدیریت كمك میكند و هم درگزارش عملكرد به مدیریت.
كار مهم دیگراین است كه عملكرد را با بودجه
مقایسه میكند، مغایرتها (انحرافات) را محاسبه
نموده و نتیجه را به مدیریت ارجاع میدهد لذا
حسابداری صنعتی فقط اظهار نظر نموده و تصمیم گیری با مدیریت است.
علت مغایرت یا برنامه بوده و یا عملكرد، كه حسابداری صنعتی اینها را مجدداً بررسی می نماید.
5- تهیه اطلاعات مربوط جهت تصمیم گیری مدیریت
منظور تهیه اطلاعاتی است كه بتوان بطور بالقوه، تصمیم گیری را تحت تاثیر قرار دهد.
تفاوتهای حسابداری صنعتی با حسابداری مالی
1. هدف از تهیه و ارائه صورتهای مالی و گزارشات در حسابداری مالی و حسابداری صنعتی متفاوت است بطوریكه در حسابداری مالی هدف، ارائه اطلاعات به تصمیم گیرند گان برون سازمانی است ولی در حسابداری صنعتی هدف، ارائه اطلاعات به تصمیم گیرندگان درون سازمانی می باشد.
2. نوع گزارشی كه در حسابداری مالی ارائه میشود محدود به صورتهای مالی اساسی و یادداشت های پیوست میباشد در حالیكه در حسابداری صنعتی اطلاعات و گزارشهایی كه تهیه می گردد بستگی به نیاز مدیریت شركت تجاری دارد.
3. در تهیه اطلاعات (صورتهای مالی) حسابداری مالی استانداردهای پذیرفته شده حسابداری (GAAP) باید رعایت شود ولی در حسابداری صنعتی استاندارد خاصی رعایت نمی گردد.
4. گزارشات حسابداری مالی برای سال مالی (در برخی از كشورها بطور 3 ماهه) تهیه میشوند. در حالیكه در حسابداری مدیریت گزارشات مورد نظر ممكن است برای یك ساعت، یكروز، یك هفته، یك ماه و … در سال باشد (یعنی دوره اش كوتاهتر از حسابداری مالی است)
5. اندازه گیری های حسابداری مالی طبق اصول حسابداری برحسب واحد پولی صورت میگیرد در حالی كه واحدهای اندازه گیری كه برای گزارشات حسابداری مدیریت استفاده میشود ممكن است غیر از آن (واحد پول) باشد مثلا ممكن است ساعت، كیلو، بسته و … باشد.
6. گزارشات حسابداری مالی معمولاً گذشته نما هستند ولی گزارشات حسابداری مدیریت عمدتاً به آینده می پردازند.
7. گزارشات حسابداری مالی براساس بهای تمام شده تاریخی تهیه میشوند در حالیكه در حسابداری مدیریت بیشتر تاكید بر قیمت روز و یا قیمتهای آتی میباشد.
(مثلا بحث تمركز و عدم تمركز) چند موضوع + حسابداری صنعتی= حسابداری مدیریت بطور كلی
اهداف سیستم حسابداری
سیستم حسابداری مهمترین سیستم اطلاعاتی كمی مدیریت است كه سه هدف عمده را دنبال میكند:
از سه هدف فوق، دو هدف اول به وسیله حسابداری مدیریت دنبال میشود و هدف سوم بوسیله حسابداری مالی. اهدافی كه بوسیله حسابداری صنعتی دنبال میشود، اهداف ذكر شده برای حسابداری مدیریت و تا حدی هدف تعیین شده برای حسابداری مالی میباشد.
آشنایی با برخی از واژه ها و اصطلاحات و طبقه بندی ها در حسابداری صنعتی
بهای تمام شده (cost): عبارتست از منابع فداشده جهت كسب سایر منابع. منابع بدست آمده، دارای منافع آتی هستند كه این منافع ممكن است از طریق فروش و یا استفاده در عملیات به صاحب آن انتقال یابد (این در واقع تعریف دارایی است)، بهای تمام شده براساس رابطه علت و معلولی است (در مورد موجودیهای كالا) و یا براساس رابطه سیستماتیك و معقول (مانند استهلاك دارائیهای ثابت) به سود و زیان می روند و تا زمانیكه منافع آنها منتقضی نشده است، بعنوان دارایی طبقه بندی میشوند.
هزینه (Expense): از دست دادن منابع در جهت كسب منفعت یا درآمد است كه منافع كسب شده منقضی شده اند (منافع حاصل از آنها رخ داده است) این هزینه ها منافع آتی ندارند و براساس اصل شناخت بلادرنگ، در همان دوره ای كه تحقق می یابند به سود و زیان دوره بسته میشوند.
زیان (Loss): از دست رفتن منابع بدون كسب هر گونه منفعت. این مورد، نیز بنابراصل شناخت بلادرنگ در همان دوره ای كه تحقق می یابند به سود و زیان دوره بسته میشوند.
هزینه یابی (Costing): فرآیند تعیین بهای تمام شده كالا و یا خدمات میباشد. از تعریف هزینه یابی میتوان دریافت كه حسابداری صنعتی به عنوان بخشی از حسابداری كه عمدتاً بر Costing تاكید دارد هم در موسسات تولیدی و هم در موسسات خدماتی میتواند بكار رود.
موضوع هزینه (Cost object): چیزی كه در هزینه یابی به دنبال تعیین بهای تمام شده آن هستیم، اصطلاحا cost object یا موضوع هزینه نام دارد. بنابراین موضوع هزینه یابی ممكن است یك پروژه، یك فعالیت، یك محصول، یك مشتری، یك دپارتمان یا بخش و امثال آن باشد.
معمولاً در حسابداری صنعتی مؤسسات تولیدی، موضوع هزینه یابی محصول یا كالاست. در حسابداری سنجش مسئولیت، موضوع هزینه یابی، معمولاً یك واحد، بخش یا دپارتمان است.
عامل هزینه یا شاخص فعالیت (Cost driver) :
عاملی است كه باعث تغییر در Cost یا هزینه میشود معمولاً عامل هزینه را تعداد محصول، تعداد ساعت، تعداد روزكاری، تعداد پرسنل، سطح زیربنا و امثال آن می دانند. معمولاً در مؤسسات تولیدی تعداد محصول و یا تعداد ساعات كار را به عنوان عامل هزینه در نظر می گیرند ولی باید توجه داشت كه حتی در یك شركت ممكن است برای موضوعات مختلف از عامل هزینه های مختلف استفاده گردد.
مركز هزینه (Cost Center):
5.680
6.100
3.420
اطلاعات زیر مربوط به عملیات بهمن ماه میباشد:
الف) خرید و دریافت مواد بمبلغ 22.000 ریال (نسیه 30 روز)
ب) مواد مورد نیاز برای تولید، به مبلغ 21.000 ریال صادر گردیده است، 2.400 ریال از این مبلغ بابت مواد غیرمستقیم می باشد و ما به التفاوت به ترتیب 5.300 ریال به سفارش 621، 7.400 ریال به سفارش 622 و 5900 ریال به سفارش 623 تسهیم می گردد.
ج) مواد برگشتی از دوایر تولیدی به انبار مواد به مبلغ 600 ریال بوده است كه 200 ریال آن بابت مواد غیرمستقیم و ما به التفاوت مربوط به سفارش 622 میباشد.
د) مواد برگشتی به فروشندگان 800 ریال
هـ) حقوق و دستمزد خالص (پس از كسر 10% مالیات و 7% بیمه های اجتماعی) به مبلغ 31.540 ریال طی بهمن ماه پرداخت گردید.
و) 55% حقوق و دستمزد معرف دستمزد مستقیم، 20% معرف دستمزد غیرمستقیم، 15% معرف حقوق كاركنان فروش، و 10% معرف حقوق كاركنان اداری میباشد. دستمزد مستقیم به ترتیب 6.420 ریال به سفارش 621، 8160 ریال به سفارش 622 و 6.320 ریال به سفارش 623 تسهیم می گردد.
ز) بیمه های اجتماعی مهم كارفرما 20% میباشد. حق بیمه های اجتماعی مربوط به دستمزدهای كارخانه به حساب كنترل سربار كارخانه منظور می گردد.
ح) سربار كارخانه، باستثناء آنچه كه قبلا ذكر شد، بالغ بر 5.500 ریال میباشد كه شامل 2.000 ریال استهلاك ساختمان كارخانه و 250 ریال بیمه منقضی شده كارخانه است باقیمانده سربار كارخانه به مبلغ 3.250 ریال تا پایان بهمن ماه پرداخت نشده بود.
ط) سربار جذب شده كارخانه 80% هزینه دستمزد مستقیم است كه برمبنای هزینه دستمزد بهمن ماه به سفارشات تسهیم میشود.
ی) سفارشات 621 و 622 تكمیل شده و به انبار كالای ساخته شده منتقل گردیده اند.
ك) سفارشات 621 و 622 با سود ناخالص 40% نسبت به بهای تمام شده به فروش رسیده اند.
ل) وصول مطالبات طی بهمن ماه بالغ بر 65.450 ریال میباشد.
مطلوبست:
1) تهیه كارتهای هزینه سفارش جهت انتقال اطلاعات مربوط به موجودی ابتدای دوره
2) ثبت عملیات بهمن ماه در دفتر روزنامه و درج آنها در كارت های هزینه سفارش
خرید و دانلود آنی فایل