دسته : -علوم پزشکی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 90 KB
تعداد صفحات : 115
بازدیدها : 264
برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه
مبلغ : 4800 تومان
خرید این فایلپایان نامه بررسی علم دامپزشکی در 115 صفحه ورد قابل ویرایش
پیش گفتار
علم دامپزشكی به عنوان یكی از علوم وابسته به سلامتی انسان است و اهداف عمده آن عبارتست از ارتقای سلامتی و حفظ سلامتی حیوانات كه بستگی به سلامتی انسانها دارد. بدین لحاظ دانستیم كه آموخته های ناچیز خود را در دوره كارآموزی به صورت مكتوب درآورم تامورد استفاده دیگران نیز واقع شود. بدین لحاظ توضیحاتی كوتاه درمورد روال كلی مطالبم شرح می دهم .
ابتدا خلاصه ای از رشته دامپزشكی درایران و شرح دو مقطع كاردانی و دكتری پرداخته ام در بخش دوم به قسمت كوچكی از آیات واحادیث نبوی در مورد حیوانات اشاره نموده ام و پس از آن در چند بخش متوالی به وظایف سازمان دامپزشكی و آئین نامه اجرایی آن وواحدهای درمانی و وظایف بخش خصوصی و اداره كل و بخش دولتی سازمان دامپزشكی پرداخته ام و پس از آن به اهداف واختیارات سازمان نظام دامپزشكی اشاره نموده ام و نیز به نقش دامپزشكی در اعتلای سطحی بهداشت جامعه اشاره نموده ام و در مورد تشخیص آبستنی مطالبی تهیه كردم همچنین در مورد كاربرد سیدر . پس از آن شرح موارد بیماری را به تفكیك نوع حیوان ذكر نموده ام. و مطالبی دیگر نیز كه از منابع مختلف استخراج نموده ام و به نظر آمد كه به كار آید را ذكر كرده ام .
در خاتمه باید از همكاری و راهنمایی های آقایان دكتر علوی و تكنسین محمودیان و دكتر فانی كه عامل مهمی در به ثمر رسیدن این مجموعه بودند كمال امتنان و سپاسگزاری را به عمل آورم . امید كه مقبول افتد. شهریور ماه 1383 مرتضی كارگر
خلاصه ای از دامپزشكی
دامپزشكی علم شناخت بیماریهای دامی اعم از بیماریهای مشترك بین انسان و حیوان یا بیماریهای خاص دام، پیشگیری از بیماریها و همچنین علم تغذیه انسان و دام می باشد.
در نشریه سازمان بهداشت جهانی آمده است هدف نهایی دامپزشكی درمان حیوانات نیست بلكه دقیقا تامین مواد غذایی و بهداشت انسان می باشد چرا كه با واكسیناسیون دامها می توان از مرگ و میر آنها جلوگیری كرد و بر میزان فرآورده های دامی افزود.
در نتیجه مواد پروتئینی لازم را برای جیره غذایی انسان تامین نمود موادی كه مقاومت انسان بخصوص كودكان را در مقابل كلیه بیماریها افزایش می دهد و نه تنها باعث كاهش قابل ملاحظه هزینه های درمان می شود بلكه جامعه ای سالم و فعال بوجود خواهد آورد.
یك دامپزشك علاوه بر دانش بسیارو قدرت تجزیه وتحلیل باید زیرك و هوشیار باشد تا بتواند نوع بیماری دام را تشخیص دهد و در درس زیست شناسی قوی باشد.
همچنین بر زبان انگلیسی مسلط باشد. رشته دامپزشكی در دو مقطع دكتری و كاردانی دامپزشكی دانشجو می پذیرد . در زیر به شمه ای از فعالیتها و اهداف تاسیس این رشته اشاره می نماییم .
1 – دكترای دامپزشكی : هدف تربیت دامپزشكان ورزیده در زمینه پیشگیری ریشه كنی درمان بیماریهای دامی تامین بهداشت عمومی از طریق كنترل بیماریهای مشترك انسان و دام و كنترل بهداشتی مواد غذایی با منشاءدامی است . طول دوره حداقل 5.5 سال و بطور متوسط 6 سال است .كارآیی فارغ التحصیلان عبارت است از : تشخیص، پیشگیری ،ریشه كنی و درمان بیماریهای دامی در دامداریهای سنتی صنعتی ، مدیریت واحدهای دامپزشكی برنامه ریزی و تحقیق پیرامون معضلات دامپزشكی ، مبارزه با بیماریهای مشترك ، تدریس و تحقیق در دانشكده ها و آموزشكده های دامپزشكی و پژوهش در موسسات تحقیقات ذیربط و امكان ادامه تحصیلات در دوره های تخصصی دامپزشكی وجود دارد.
كاردانی دامپزشكی : هدف تربیت افراد كارآمدی است كه با راهنمایی و نظارت علمی دكترهای دامپزشك بتوانند در امر كنترل بیماریهای دامی بیماریهای مشترك انسان و دام و كنترل بهداشتی مواد خوراكی با منشاء دامی به فعالیت بپردازند. طول دوره حداقل 2 سال است . درحال حاضر ادامه تحصیل دراین رشته از طریق شركت مجدد در آزمون سراسری و انتخاب رشته دكتری دامپزشكی ویا شركت در آزمون كارشناسی ناپیوسته و انتخاب رشتهءعلوم آزمایشگاهی دامپزشكی امكان پذیر است . مهمترین وظایف فارغ التحصیلان عبارت است از: همكاری در پیشگیری و ریشه كنی بیماریها ی دامی ، بیماریهای مشترك انسان و دام ، كنترل بهداشتی مواد خوراكی با منشاءدامی در آزمایشگاهها و كشتارگاهها ، در آزمایشگاههای دانشكده ها ، آموزشكده های دامپزشكی ، سازمانهای تحقیقاتی ذیربط ، مدیریت فنی و ارائه خدمات فنی در حد تكنسین در بخشهای استانهای كشور. .
نقش استرادیول:
استرادیول یك هورمون استروئیدی است كه از فولیكول در حال رشد ترشح می گردد. زمانی كه قطر فولیكول ها به 5/8 میلی متر میرسد میزان ترشح استرادیول آنها افزایش می یابد . غلظت استرادیول در خون در حالت عادی 5 پكتوگرم در میلی لیتر و در زمان فحلی 20 پكتوگرم در هر میلی لیتر می باشد.
ترشح استرادیول از فولیكول های در حال رشد در فاز لوتئال موجب تحلیل رفتن جسم زرد می شود. برای تحلیل جسم زرد نیاز به وجود رسپتورهای اكسی توسین در اندومتر رحم است. این رسپتورها زمانی تشكیل می گردد كه حیوان 7 روز در معرض میزان پروژسترون باشد یا پروژسترون پرایم شده باشد. اكسی توسین آزاد شده از جسم زرد به این رسپیتورها متصل شده و منجربه آزادسازی پروستاگلاندین می شود. در نتیجه آن جسم زرد تحلیل می رود. در گاوهای غیرآبستن تحلیل جسم زرد بین روزهای 18-16 سیكل بطور خودبخود انجام میگیرد و در گاوهای آبستن عدم ترشح پروستاگلاندین باعث طول عمر جسم زرد می گردد.
در گاوهای غیرآبستن زمانی كه جسم زرد به تحلیل رفت، فولیكول غالب تولید استرادیول می كند كه باعث بروز فحلی و اوولاسیون می گردد. استرادیول بعد از اوولاسیون میزانش به حداقل خود می رسد. اثر استرادیول روی محور مغز میتوانند منفی یا مثبت باشد.
عمل فیدبك منفی استرادیول روی مغز به عوامل زیر بستگی دارد:
1 - فصل . 2 - وضعیت بلوغ . 3 - تغذیه . 4 - مك زدن پستان.
در زمانی كه جسم زرد وجود دارد و میزان پروژسترون بالاست. استرادیول اثر مهاری پروژسترون را كه تولید LH , FSH را مهار می نماید تشدید می كند و از رشد فولیكول غالب و تولید استرادیول و اوولاسیون جلوگیری می نماید.
تولید استرادیول در شرایط عدم ترشح پروژسترون صورت می گیرد بویژه در گاوهایی كه به مدت 7 روز تحت تاثیر پروژسترون بوده اند بویژه در گاوهایی كه به مدت 7 روز تحت تاثیر پروژسترون بوده اند میزان ترشح LH افزایش یافته و به عنوان فیدبك مثبت باعث ازدیاد ترشح بیشتر استرادیول می گردد كه این خود موج LH و اوولاسیون را به همراه خواهد داشت.
خرید و دانلود آنی فایل