پایان نامه عوامل آنتروپوژنیک و تحولات ژئومورفولوژیکی در زون کپه داغ

پایان نامه عوامل آنتروپوژنیک و تحولات ژئومورفولوژیکی در زون کپه داغ پایان نامه عوامل آنتروپوژنیک و تحولات ژئومورفولوژیکی در زون کپه داغ

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 15108 KB

تعداد صفحات : 224

بازدیدها : 216

برچسبها : آنتروپوژنیک تحولات ژئومورفولوژیکی

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی عوامل آنتروپوژنیک و تحولات ژئومورفولوژیکی در زون کپه داغ (مطالعه موردی آبریز کوشک آب) word-pdf

بررسی عوامل آنتروپوژنیک و تحولات ژئومورفولوژیکی در زون کپه داغ (مطالعه موردی آبریز کوشک آب)

پایان نامه حاضر بصورت جامع و کامل همراه با تصاویر، نمودارها، جداول و منابع در فرمت ورد و قابل ویرایش بوده و به راحتی میتوانید از آن خروجی pdf نیز بگیرید.

چکیده

ژئومورفولوژی در مقیاس وسیع با فعالیت های انسانها و مسائل مربوط به آن مرتبط است عواملی که باعث ایجاد تحولات ژئومورفولوژیکی می شوند هم می تواند طبیعی باشد و هم انسانی. یکی از تحولات ژئومورفولوژیکی که بیشتر به چشم می خورد فرسایش است که می تواند بر اثر عوامل مختلف به وجود آید. مهمترین عوامل موثر در شرایط کنونی در اکثر حوضه های ایران عبارتند از عوامل فرسایندگی، فرسایش پذیری، شیب و توپوگرافی زمین، وضعیت پوشش گیاهی و نحوه مدیریت و بهره برداری از اراضی.

با توجه به موضوع پایان نامه که بررسی عوامل آنتروپوژنیک بر تحولات ژئومورفولوژیکی حوضه آبریز است هدف نشان دادن میزان تاثیر عوامل آنتروپوژنی بر تحولات ژئومورفولوژیکی است که انسان ها به خاطر فعالیت خود در کشاورزی (توسعه بی رویه اراضی دیم و قطع بی رویه درختان) و دامداری (چرای بیش از حد مراتع) از عوامل بسیار موثر در فرسایش محسوب می شوند.

در حوضه آبریز مورد مطالعه علاوه بر عوامل یاد شده عواملی که باعث فرسایش توسط انسان می شوند عبارتند از تبدیل اراضی مرتعی به اراضی دیم و تغییر کاربری اراضی، شخم تپه ماهورها، مداخله در مجاری طبیعی، اجرای شخم در جهت شیب در اراضی دیم زار، سیلابها، ریشه کن کردن بوته ها، عدم رعایت تناوب زراعی که منجر به کاهش حاصلخیزی خاک و تخریب ساختمان آن می شود. از طرفی اجرای طرح های مختلف شامل طرح های بیولوژیکی (نهال کاری، بذر پاشی، کپه کاری، اصلاح مراتع، کنترل مرتع و دام و ...) و طرح های مکانیکی (تراس بندی، بانکت بندی و ...) و طرح های مدیریتی نقش مهمی را در تثبیت و کنترل فرآیندهای ژئومورفولوژیکی دارند.

مقدمه

تحقیق عبارت است از تامین اطلاعات لازم برای طراحان و برنامه ریزان نظام های مختلف.

مداخله بی رویه انسانها،حتی در زمینهای پایدار، به تشدید مورفودینامیک وفعالیت عوامل ژئومورلوژیک منتهی می شود. باتوجه به عنوان پایان نامه که بررسی عوامل آنتروپوژنیک در تحولات ژئومورفولوژیک حوضه آبریز می باشد هدف نشان دادن اهمیت مداخله عوامل آنتروپوژنیکی در تحولات ژئومورفولوژیک می باشد .به جهت اینکه فرآیندهای ژئومورفولوژیکی نقش بسیار مهمی در ایجاد فرسایش از جمله (سیل حرکات تودهای مواد، انواع مختلف فرسایش در آبراه ها و... ) دارا می باشد عوامل انسانی نیز با استفاده بی رویه و مفرط از مراتع، قطع درختان جنگلی و شیوه های نادرست آبیاری و به علت فقر و عدم آگاهی و بهره برداری بیش از حد از زمین میزان فرسایش را افزایش می دهند.

در فصل نخست به کلیات و مبانی موضوع مورد بحث پرداخته، اهمیت و ضرورت آن را بیان و با ذکر اهداف و سوالات تحقیق فرضیه ها شرح داده خواهد شد و در پایان به چگونگی انجام و ملزومات مورد نیاز و همچنین مشکلات و محدودیتهای پیش رو نگاهی خواهیم داشت. ویژگی های طبیعی حوضه آبریز مورد مطالعه در فصل دوم مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در آن پارامترهایی چون موقعیت جغرافیایی، فیزیوگرافی، توپوگرافی، زمین شناسی، پوشش گیاهی، هیدرولوژی و ... تشریح خواهد شد.

در فصل سوم پس از تعریف مفهومی و سیستمی ژئومورفولوژی به بیان اهداف ژئومورفولوژی کاربردی، وقایع ژئومورفیک و سوابق این پدیده در ایران پرداخته و سپس در خصوص ژئومورفولوژی حوضه مورد مطالعه و اجزای آن از جمله خاک شناسی، پوشش گیاهی، فرسایش، ریزش و لغزش بصورت کامل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

سابقه تاریخی فرسایش در جهان و ایران و همچنین عوامل موثر در فرسایش به طور کلی و انواع فرسایش در حوضه کوشک آباد بطور خاص در فصل چهارم به بحث گذاشته شده است.در ادامه این فصل اثرات عوامل آنتروپوژنی بر شرایط ژئومورفولوژیکی در حوضه آبریز مذکور، راهکارهای پیشنهادی برای کاهش فرسایش و اهمیت آبخیزداری در تثبیت فرایندها شرح داده شده است.نتایج فرضیه ها و پرسشهای تعیین شده برای تحقیق و همچنین راهکارها و پیشنهادهای عملی در فصل آخر شرح داده شده است.

اهداف تحقیق :

نخستین مساله ای که پژوهشگر با آن روبرو می شود دانستن این مسئله است که چگونه کار تحقیق خود را درست شروع کند و هنگامی پزوهشگر می تواند به آسانی کار خود را شروع کند که هدف از تحقیق مورد نظر رادرک کند.

هر تحقیقی هدف خاصی را دنبال می کند. هدف تحقیق هر علمی حل مسائل و مشکلات آن علم است هدف تحقیق در ژئومورفولوژی نیز روش های درست اندیشیدن و بطور کلی کشف حقایق و پیداکردن جواب مسائل و حل مشکلات مربوط به محیط طبیعی و پدیده های ناشی از آن و دست یابی به معیارهای در زمینه افزایش ایمنی محیط و گسترش دامنه اطلاعات در ژئومورفولوژی می باشد.

بطور کلی هر تحقیقی دارای اهداف خاصی است که این اهداف باید در طرح تحقیق انعکاس یابد

قبل از پژوهش لازم است هدف یا هدفهای تحقیق مشخص ومعین شود که اولین اقدام در این راه تعریف و شناخت پژوهش و تحقیق است

هر تحقیق و تلاش علمی مبتنی بر اهدافی است که محقق و وقت و سرمایه خویش را در راه آن صرف می نماید. می توان گفت: پژوهش همانا حقیقت پژوهی است و حقیقت پژوهی پیش زمینه شناخت است و شناخت در هر حال به ویژه در تاریکی ها چراغ راه بهبود خواهان است.

هدف از این تحقیق:

مطالعه ویژگیهای ژئومورفیک در منطقه مورد مطالعه

شناسایی عوامل تاثیر گذار بر تحولات ژئومورفولوژی (عوامل طبیعی، عوامل انسانی)

از آنجایی که تا کنون منطقه مورد مطالعه از لحاظ ژئومورفولوژی مورد مطالعه قرار نگرفته است روشن نمودن ویژگی های ژئومورفیکی از اهداف این پروژه است.

سوالات تحقیق:

سولات تحقیق به شرح زیر طرح می گردد:

- آیا در حوضه مورد مطالعه تحولات ژئومورفولوژیکی صورت گرفته است؟

- نقش عوامل انسانی (آنتروپوژنیکی) بر تحولات ژئومورفولوژیکی چگونه بوده است؟

اراضی موجود در کل حوضه کارده

اراضی مرتفع : حدود 45 درصد از اراضی مختلف را شامل می شود شیب آب بالاتر از 25 درصد و اکثرا در زیر حوضه های شمالی گسترش بیشتری دارند. که حوضه کوشک آباد و دیگر حوضه ها حدود 20 درصد را شامل می شود حداقل ارتفاع دراین اراضی 2000-1500 متر می باشد در این منطقه پوشش کم، شیب زیاد داشته و به صورت مرتفع استفاده می شود.

اراضی متوسط: حدود 40 درصد از اراضی منطقه را شامل می گردد. شیب آن بین 15-12 درصد است. که اکثر تپه ماهورها و اراضی دامنه ای را دربرمی گیرد. این اراضی در زیر حوضه های کارده و کوشک آباد وجود دارد.

کمترین ارتفاع در این اراضی 1900-1400 متر می باشد. خاک مساعد داشته و تحت عملیات دیم کاری قرار گرفته است و یا هنوز به صورت مرتفع قرار می گیرد.

اراضی پست: این واحد که حدود 15 درصد اراضی منطقه را شامل می گردد و شیب آن کمتر از 12 درصد و اکثراً اراضی پست داخل آبراهه ها را دربرمی گیرد. این اراضی در حوضه های کوشک آباد 26 درصد و بقیه 74 درصد در زیر حوضه های دیگر کارده وجود دارند کمترین ارتفاع این واحد 1750-1250 متر می باشد این واحد شامل زراعی آبی، باغات، دیم کاری علوفه کاری در کف آبراهه ها و دامنه های کم شیب می شود.

شیب در حوضه

شیب یک عامل توپوگرافی است که با سرعت جریان رواناب و تخریب فرسایش رابطه مستقیم و یا نفوذپذیری رابطه معکوس دارد و عبارتست از نسبت اختلاف بین دو نقطه به فاصله افقی بین آن دو نقطه.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید