دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 101 KB
تعداد صفحات : 24
بازدیدها : 373
برچسبها : دانلود پروپوزال خودپنداره آموزش مهارت اجتماعی
مبلغ : 8000 تومان
خرید این فایلفرم پیشنهاد تحقیق پایان نامه ی کارشناسی ارشد
عنوان تحقیق به فارسی: تأثیر آموزش مهارت های اجتماعی بر خودپنداره و عملکرد تحصیلی دانش آموزان دارای اختلال سلوک
یکی از کارکردها و اهداف آموزش و پرورش، تحقق اهداف اجتماعی در دانش آموزان است. از مهم ترین اهداف آموزشی دوران کودکی توسعه مهارت های اجتماعی بوده و میزان برخورداری دانش آموزان از این مهارت بر سلامت فردی و اجتماعی و نیز موفقیت تحصیلی آنان اثرگذار است.
آمار و اطلاعات نشان دهنده میزان نفوذ و گستردگی ماهیت مسائل رفتاری هستند که در واقع منشأ اصلی آن در آغاز، عوامل اجتماعی می باشد یکی از مشکلاتی که دامنگیر کودکان است و به وفور مورد توجه متخصصان بالینی و روانشناسان قرار گرفته ، اختلال سلوک است. اختلال سلوک مجموعه ای پایداری از رفتارهایی است که با گذشت زمان شکل می گیرد و غالبا مشخصه آن پرخاشگری و تجاوز به حقوق دیگران است کودکان و نوجوانانی که رفتار آنها در این اختلال قرار می گیرد به امتناع از قواعد خانه، مدرسه یا جامعه اصرار دارند و در مدرسه ناسازگار بوده و از مراجع قدرت نافرمانی می کنند و رفتار های مخرب زیادی دارند، تکانشی هستند قضاوت ضعیفی دارند و خطرهای نابجا و نادرستی می کنند و درباره نتایج اعمال خود فکر نکرده و همواره با شکست مواجه می شوند، به پذیرش مسئولان اعمال و بد رفتاری خود قادر نیستند و در برابر احساسات، افکار و نیازهای سایر افراد فاقد حساسیت هستند برخلاف بسیاری از مسائل دوران کودکی که با بالا رفتن سن کاهش می یابند. رفتارهای ضد اجتماعی با بالا رفتن سن، دوام پیدا می کند به طور تقریبی 2 تا 7 درصد از افراد کل جامعه مبتلا به اختلال سلوک هستند.
رفتار ضد اجتماعی بر تمامی جنبه های زندگی کودک و نوجوان سایه می افکند. و سازگاری و شادکامی بعدی آن ها را تحت تأثیر قرار می دهد و عملکردشان را تحت تأثیر قرار می دهد نظر به اینکه رفتار نوجوان در خلأ صورت نمی پذیرد و با توجه به اینکه افرادی که نارسایی مهارت های اجتماعی دارند، ممکن است همانطور که بزرگتر می شوند، مشکلات سازگاری بیشتری تجربه کنند و در آینده به اشخاص غیر مولد جامعه تبدیل شوند و یا موجب صرف منابع هنگفتی (هزینه های روانی، جسمانی مالی و اجتماعی) گردند.
یکی از مشکلات جدی افرادی که دارای اختلال سلوک هستند ضعف در مهارت های اجتماعی می باشد. مطالعه چگونگی رشد و توسعه مهارت های اجتماعی در کودکان و نوجوانان در مقایسه با بزرگسالان از اهمیت بیشتری برخوردار است. کودکان و نوجوانانی که برای همسالانشان قابل پذیرش نیستند، ممکن است از برخی تجربه های مهم محروم شوند و در نتیجه این وضعیت، آن ها را به سوی سازش نایافتگی بیشتر هدایت کند برای مهارت های اجتماعی تعاریف متعددی از سوی افراد مختلف ارائه شده است. مریل و گیمپل مهارت های اجتماعی را رفتارهای مشخص و مشتمل بر توانایی شروع ارتباط و ارائه پاسخ تشکیل شده اند و احتمال دریافت تقویت اجتماعی را به بیشترین حد می رساند و ماهیتی تعاملی دارد و وابسته به موقعیت است. اشنایدر و همکاران مهارت های اجتماعی را به عنوان وسیله ارتباطی میان فردی و محیط تعریف می کند و معتقدند که این ویسله برای شروع و ادامه ارتباط با همسالان به عنوان بخش مهمی از بهداشت روانی مورد استفاده واقع می شود و تعاریف متعددی از این دست ارائه شده است. تعدد تعاریف و اینکه چرا تعریف واحد وجود ندارد به این دلیل است که مهارت های اجتماعی تحت تأثیر ادراک، ارزیابی، نگرش و تعامل میان رفتار و محیط قرار دارد...
خرید و دانلود آنی فایل