پایان نامه ژئوپولیتیک قزاقستان فرصت ها و چالش ها

پایان نامه ژئوپولیتیک قزاقستان فرصت ها و چالش ها پایان نامه ژئوپولیتیک قزاقستان فرصت ها و چالش ها

دسته : جغرافیا

فرمت فایل : word

حجم فایل : 3806 KB

تعداد صفحات : 187

بازدیدها : 266

برچسبها : ژئوپولیتیک قزاقستان پایان نامه جغرافیا

مبلغ : 7000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه ارشد جغرافیای سیاسی با عنوان ژئوپولیتیک قزاقستان فرصت ها و چالش ها

پایان نامه ارشد جغرافیای سیاسی ژئوپولیتیک قزاقستان

چکیده

قزاقستان از جمله چهارده جمهوری شوروی سابق است که به دنبال فروپاشی اتحاد شوروی در سال 1991 تحت عنوان جمهوری قزاقستان اعلام استقلال نمود. این کشور در بخش شمالی آسیایی مرکزی قرار گرفته و با حدود 16 میلیون نفر جمعیت، وسعتی بیش از 000/700/2 هزار کیلومتر مربع دارد.

در این پژوهش به مطالعه و تحلیل فرصت ها و تهدیدهای ژئوپولیتیکی قزاقستان پرداخته و با تدوین کدهای ژئوپولیتیکی این کشور به این نتیجه رسیده ایم که تنگناهای جغرافیایی به خصوص عدم دسترسی به آب های آزاد و تنگناهای جمعیتی شامل ترکیب ناموزون و نامتجانس جمعیت و تراکم جمعیت پایین مشکلات ژئوپولیتیکی زیادی برای این کشور ایجاد نموده است. این کشور علیرغم فرصت های ژئوپولیتیکی خوبی که در اختیار دارد (ذخایر عظیم نفت و گاز، منابع طبیعی متنوع و وسعت سرزمین) به دلیل تنگناهای جغرافیایی و جمعیتی که با آنها روبرو است

نمی تواند به جایگاه یک قدرت جهانی دسترسی یابد.

اهداف این پژوهش عبارتند از: ترسیم حوزه های ژئوپولیتیکی و ژئواکونومی جدید ایران در آسیای مرکزی و قزاقستان، شناخت زمینه ها و فرصت های همکاری اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران و قزاقستان، یافتن راهکارهای کاربردی برای تبدیل فرصت ها و تهدیدهای ژئوپولیتیکی قزاقستان به فرصت های همکاری این کشور با ایران.

روش تحقیق در این پژوهش توصیفی - تحلیلی بوده و روش کار بهره گیری از منابع مکتوب شامل کتب مرجع، مجلات تخصصی و سایت های اینترنتی می باشد.

پیشینه تاریخی قزاقستان

قزاقها از اخلاف قبایل ترک و مغول هستند که از قرن نخست میلادی شاید هم پیشتر، در سرزمینی مستقر شدند که اکنون قزاقستان نام دارد. اینان در قرن ششم بخشی از خانات ترک یا فدراسیون سست پیوند قبایل صحراگرد را تشکیل می دادند که به اشکال متفاوت تا قرن هشتم دوام آوردند. قره خانی ها از قرن دهم تا دوازدهم بر بخش جنوبی قزاقستان (سمیرج )65 حکومت کردند. طوایف قره ختایی حکومت قره خانی ها را برانداختند و به نوبه خود در سال 21 - 1219 به وسیله مغولها ریشه کن شدند. اوردا فرزند ارشد جوچی (که خود او ارشد فرزندان چنگیز بود ) در اواسط قرن سیزدهم میلادی حکومت خود تحت عنوان اردوی سفید را از شاخه نیمه مستقل اردوی زرین ، در اراضی میان سیر دریای سفلی و کوههای آلا تو تشکیل داد. اردوی سفید به زودی توانست کنترل سرزمین سمیرج و بیشتر خاک ترکستان خاوری را به دست آورد، هر چند رهبران اردوی سفید مغول و از فرزندان بلا فصل چنگیز بودند، ولی بیشتر ساکنان این نواحی را قبایل ترک تشکیل میدادند که میرفتند تا آینده این سرزمین را رقم بزنند. در سال های پس از آن دو قدرت جدید به جای اردوی سفید نشست: یکی قوم نوگای (از اردوی زرین) و دیگر ترک های ازبک. ازبک ها در سال 31-1430 خوارزم را فتح کردند و تا سال 1437 توانستند حکومت خود را به اراضی میان رود ایرتیش و سیردریا که بخش اعظم قزاقستان امروزی را شامل می شود بگسترانند...

جغرافیای طبیعی و انسانی قزاقستان

بدنبال فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 جمهوری قزاقستان (تحت همین نام) همراه با 13 جمهوری دیگر آن کشور اعلام استقلال نموده و فصل جدیدی از دوران سیاسی خود و منطقه آسیای مرکزی را آغاز نمودند. قزاقستان با وسعت 2717300کیلومتر مربع هشتمین کشور جهان و دومین جمهوری از جمهوریهای شوروی سابق از لحاظ وسعت می باشد و با پنج کشور روسیه، چین، قرقیزستان، ازبکستان و ترکمنستان همسایه است.

این کشور در بخش میانی قاره اوراسیا، شمالی ترین و بزرگترین کشور آسیای مرکزی است و از سواحل شمال شرقی دریای خزر تا مرز جمهوری خلق چین قرار گرفته است.

طول این کشور از رود ولگا در غرب تا ارتفاعات آلاتاو6از سلسله جبالتیان شان(تیان شان -به معنی کوه های آسمانی- ادامه شمال شرقی رشته کوه های پامیر است که در امتداد مرزهای قزاقستان، قرقیزستان و چین کشیده شده و ارتفاعات اصلی آسیای مرکزی به شمار می رود) در شرق بالغ بر 1900 کیلومتر و عرض آن از دشت سیبری غربی در شمال تا صحرای قزل قوم7و دریاچه آرال در جنوب بالغ بر 1300 کیلومتر است.

...

چکیده

مقدمه

فصل اول : کلیات و مبانی نظری

بخش اول : کلیات

بیان مسئله

سوالات اصلی

فرضیه ها

قلمرو تحقیق

اهداف پژوهش

روش کار تحقیق

پیشینه تحقیق

بخش دوم : مبانی نظری

مفهوم ژئوپولیتیک

کدهای ژئوپولیتیکی

مفهوم تهدید و فرصت

بحران های قومی (تبیین نظری

آسیای مرکزی، نام و موقعیت

فصل دوم : جغرافیای سیاسی آسیای مرکزی و دریای خزر

موقعیت آسیایی مرکزی

روابط خارجی

نقش آسیای مرکزی در امنیت جدید خاورمیانه

نگاهى به منابع انرژی آسیای مرکزی و حوزه خزر

سازمان های منطقه ای

دریای خزر

رژیم حقوقی در یای خزر

فصل سوم : جغرافیای طبیعی و انسانی قزاقستان

موقعیت جغرافیایی کشور قزاقستان

اقلیم

منابع آب

دریاچه آرال

مشکلات زیست محیطی دریاچه آرال

عوارض طبیعی

بنادر مهم

شهرهای مهم

انتقال پایتخت از آلماتی به آستانه

اوضاع اقتصادی

تولیدات کشاورزی

انرژی

پیشینیه تاریخی

جغرافیای انسانی

ادیان و مذاهب

اوضاع اجتماعی

تلویزیون در جامعه قزاقستان

فصل چهارم : ژئوپولیتیک قزاقستان

چکیده ای از جغرافیای قزاقستان

موقعیت ژئوپولیتکی قزاقستان

کدهای ژئوپولیتیکی و تاثیر آن بر روابط کشورها

کدهای ژئوپولیتیک منفی یا تهدیدات ژئوپولیتیکی قزاقستان

تنگناهای جغرافیایی

تنگناهای جمعیتی

مشکلات اقلیمی

کدهای ژئوپولیتیک مثبت یا فرصت های ژئوپولیتیکی

موقعیت جغرافیایی و ارتباطی

منابع طبیعی متنوع و فراوان

تولید وسیع غلات

وسعت سرزمین و عمق استراتژیک

انتقال پایتخت از آلماتی به آستانه

در اختیار داشتن میراث استراتژیک شوروی سابق

نرخ با سوادی بالا

فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات

جمع بندی و نتیجه گیری

آزمون فرضیه ها

پیشنهادات

منابع و ماخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید