دانلود پایان نامه علل گرایش جوانان به اعتیاد

دانلود پایان نامه علل گرایش جوانان به اعتیاد دانلود پایان نامه علل گرایش جوانان به اعتیاد

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 150 KB

تعداد صفحات : 75

بازدیدها : 464

برچسبها : تحقیق گرایش جوانان اعتیاد

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه و پروژه تحقیقاتی بررسی علل گرایش جوانان به اعتیاد

دانلود پایان نامه علل گرایش جوانان به اعتیاد

در 77 صفحه ورد قابل ویرایش آماده ارائه با فرمت doc

چکیده :

صاحب نظران در مسائل اجتماعی و نیز روان پزشکان اعتیاد را از درد ناکترین بیماریهای تاریخ بشر و تاریخ پزشکی ذکر می کنند. خطری که موجب تباهی نسل است و با اینکه زیانهای آن برای همه جوامع و ملل شناخته شده بازهم عده ای از آن دست برنمی دارند.

وقتی به بررسی عوامل اعتیاد در نوجوانان و جوانان می پردازیم عواملی همچون فقر مالی و فرهنگی، کمبود آگاهی مردم و خانواده ها، عدم وجود و ارائه آموزش های صحیح در زمینه پیشگیری و بی توجهی به حفظ بهداشت روانی افراد، چشمگیرتر و اساسی تر به نظر می رسند.

واژه های کلیدی:

گرایش

جوانان

اعتیاد

فصل اول : کلیات

عنوان :

علل گرایش جوانان به اعتیاد چه عواملی می تواند باشد؟

مقدمه:

بیشتر از هزاران سال قبل، از خواص بعضی از گیاهان مخدر مطلع بوده و در مراسم مذهبی، جشن ها، مواقع خاص و یا درمان از آنها استفاده می کرده است. مصرف گیاهان مذکور از مسائل مهم اجتماعی محسوب نمی شده است.

با افزایش قدرت کشورهای سلطه طلب ،اتباع آنها برای کشف مناطق مناسب جهت گسترش مستعمرات، به اقصی نقاط دنیا سفر نمودند و با آشنایی با ملل و قبایل مختلف، برگ، گل، ریشه و ساقه گیاهان مخدر را شناسایی و برای پیشبرد استثمار در مناطق مورد نظر، کشت و مصرف مواد مخدر مخصوصاً تریاک را متداول کردند زیرا اعتیاد به مواد مخدر بهترین حربه برای منحرف نمودن افکار عمومی از مسائل سیاسی و منافع ملی و به زانو درآوردن جوانان بود.

تعریف اعتیاد

دانشمندان با توجه به رشته تخصصی خود . تعریف های گوناگونی از اعتیاد کرده اند. در روانشناسی اعتیاد، عادت کردن به چیزی به شرح زیر است :

- اعتیاد به مواد مخدر ، نیاز به مصرف یک ماده مخدر است که در صورت عدم مصرف آن، حالات خاصی به وجود می آید که گاهی برای معتاد غیر قابل تحمل است.

- افزایش مصرف ماده مخدر برای ایجاد همان حالت و کیفیتی که در اولین بار استعمال مواد مخدر میسر شده است.

- اتکاء جسمی و روانی به مواد مخدر که منجر به تلاش برای تهیه آن می شود.

در پزشکی به جای اصطلاح اعتیاد معمولاً کلمه وابستگی به مواد مخدر به کار می رود و معتاد کسی است که از نظر روانی و جسمی به یک ماده مخدر وابستگی پیدا می کند. وابستگی روانی حالتی است شخص پس ازمصرف ماده مخدر، احساس آرامش، رضایت خاطر و لذت می کند. وابستگی مذکور مهمترین عامل مصرف مکرر مواد اعتیادآور است. وابستگی جسمی عبارت از حالت انطباقی در بدن فرد می باشد که پس از استعمال مکرر مواد مخدر در بدن پدید می آید و در واقع بدن فرد نسبت به آن عادت می کند و در صورت عدم استعمال، واکنش هائی از قبیل دردهای جسمی بروز می کند .

سازمان بهداشت جهانی وابسته به سازمان ملل اعتیاد را چنین تعریف کرده است :

معتاد فردی است که در اثر استعمال مکرر و مداوم متکی به مواد مخدر و یا دارو و یا سایر مواد است و دارای مشخصات چهارگانه زیر می باشد :

اول : در اثر مصرف مکرر مواد و یا دارو عادت روانی ایجاد می شود و این عادت فرد را به علت نیاز و تمایل روانی به سوی مصرف مواد مخدر و یادارو به حد وسواس تشویق و ترغیب نماید .

دوم : برای نگهداری اثری که منظور و مطلوب معتاد است مقدار مواد مصرفی افزایش یابد.

سوم : در اثر قطع مواد مخدر یا دارو، علائم خاصی در معتاد ظاهر گردد که آن علائم بستگی به نوع مواد مخدر و داروی مصرفی دارد.

چهارم : اعتیاد به مواد مخدر یا دارو برای فرد یا جامعه زیان آور باشد.

استعمال مواد مخدر به عنوان یک مسأله اجتماعی :

چرا و چگونه اعتیاد به مواد مخدر یک مسأله اجتماعی شمرده می شود. پاسخ چنین پرسشی بیشتر مربوط به نظر افراد و تجربه شخصی آنان است. در جامعه ما بسیاری از مواد مسأله ساز تلقی می شوند زیرا که اغلب آنها افراد را ناکار می سازند و توانائی آنان را برای ساماندهی امور خویش، اداره زندگی شخصی و خانوادگی دچار اختلال می کنند. چنین پیداست که پاره ای از مواد مخدر سبب می شوند که معتاد حرمت ارزش های اخلاقی و جبر هنجارهای جامعوی را پاس ندارند و در نتیجه قوانین را زیر پا گذارند، با پرخاش خویش موجبات آزار همگنان خود را فراهم آوردند و در نهایت دست به جرایم و جنایات آشکار یا پنهان مالی یا جانی بزنند. شاید خطرناکترین مواد مخدر انواع افیونیات باشند که موجب وابستگی روانی معتاد به مصرف ماده مخدر (تخدیرکننده) می شود.

ما هنوز در دوره ای هستیم که تصویر یکمعتاد محکوم است معتاد مظنون است معتاد قابل اعتماد نیست معتاد مجنون استدر جامعه ما بدون این که بیان کرده باشند رواج دارد؛ تا شاید بتوان از شیوع آن جلوگیری کرد و اجرای قوانین را تشدید نمود. اگر امروز، نسل جوان دیگر به شعارهای ضد اعتیاد اعتقادی ندارند بدین سبب است که انواع جدیدی از مواد و فراشدهای مخدر در اختیار آنان قرار می گیرد. کلاً در جامعه ما هنوز این اجماع وجود دارد که موادمخدر اثرات مخربی روی جان و جسم افراد بجا می گذارند. بهر صورت اشخاصی که مواد مخدر را بعنوان مکیف، خلسه آور، تقویت جنسی، رسیدن بهعالم هپروت از قال گذشتن به حال رسیدن خود را در هفت آسمان دیدنتلقی می کنند در جوامع شهری پراکنده هستند که به تدریج به اعتیاد و وابستگی به موادمخدر یا مسکرات مبتلا می شوند...

فهرست مطالب پایان نامه دانلودی

چکیده

فصل اول کلیات

عنوان

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت انجام تحقیق

اهداف تحقیق ( کلی و ویژه)

متغیرهای تحقیق

فرضیه ها یا پرسش های تحقیق

ادبیات یا پیشینه تحقیق

فصل دوم پیشینه تحقیق

مقدمه

تعریف اعتیاد

استعمال مواد مخدر به عنوان یک مسأله اجتماعی

علل اعتیاد

1عوامل فردی

2عوامل جسمی

3علل روانی

4- علل اجتماعی

1 رشد جمعیت

2 شهر و روستا

مهاجرت

الف ) مهاجرت به شهرها

5- علل اقتصادی

6- علل سیاسی

چرا جوانان به مواد مخدر روی می آورند؟

فرار از واقعیت

جستجو برای یک هیجان ارزان

عدم اطلاع از خطرات مواد مخدر

عدم مسئولیت های اجتماعی در جوانی

آزادی بیش از حد جوانان

درمان و پیشگیری ازاعتیاد

روشهای گروهی درمان اعتیاد

پیشینه تحقیق

الف ) مواد مخدر در خاور دور و آسیای جنوبی

ب ) مواد مخدر در خاور میانه

فصل سوم روش تحقیق

نوع مطالعه، روش و نحوه اجرای تحقیق

ابزارگرد آوری داده ها

جامعه آماری

محدودیت های تحقیق

فصل چهارم نتایج آماری

یافته ها

فصل پنجم بحث و نتیجه گیری

بحث و نتیجه گیری

مأخذ

پرسشنامه

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید