دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 100 KB
تعداد صفحات : 54
بازدیدها : 292
برچسبها : تحقیق مثبت اندیشی
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلدر تحقیق حاضر به بررسی مثبت اندیشی در بین جوانان و راههای افزایش آن می پردازیم. در این پروژه که در پنج فصل تهیه گردیده است اهداف کلی عبارتند از بررسی تاثیر مثبت اندیشی در شاد زیستن، بررسی تاثیر مثبت اندیشی و نتیجه آن در زندگی و بررسی تاثیر زندگی بهتر با افکار مثبت.
بخشهایی از متن تحقیق
درباره مثبت اندیشی تاکنون مطالعه علمی و مدونی صورت نگرفته است. در حالی که منابع اسلامی، زمینه های مناسبی برای انجام چنین مطالعه هایی هستند. هدف اصلی شیوه های توصیه شده در قرآن، یاری رساندن به انسان، به منظور برخورداری از روح و روان سالم است تا بتواند با توسل به بهترین راه های ممکن، با مشکلات مقابله کند و با امید به الطاف بیکران الهی به آرامش نایل آید. نگرش صحیح نسبت مسائل و ناکامی ها، موهبتی است که به واسطه آن، آدمی در برخورد با نمونه های به ظاهر موزون خلقت، زیبایی و توانایی را در آن ها می بیند و حتی در زشتی ها نیز زیبایی ها را جست و جو می کند. قرآن کریم با هدف کاهش فشار وارده بر انسان، در رویارویی با مصایب و حوادث، شیوه ها و عملکرد هایی را آموزش می دهد تا با دستیابی به نتایج مطلوب، امیدواری به آیند های روشن را کسب نماید. یکی از زمینه هایی که در دیدگاه روان درمانگری اسلامی، از جایگاه ویژه ای برخوردار است، مثبت نگری می باشد. مثبت نگری را می توان، استفاده کردن از تمامی ظرفیت های ذهنی مثبت و نشاط انگیز و امیدوار کننده در زندگی، برای تسلیم نشدن در برابر عوامل منفی ساخته ذهن و احساس های یاس آور ناشی از دشواری ارتباط با انسان ها و رویارویی با طبیعت دانست. به عبارت دیگر، مثبت نگری را می توان خوش بینی نسبت به جهان، انسان، و خود برشمرد.
بررسی آیات قرآن کریم نشان می دهد که اغلب تأکیدها بر خوبی ها، درستی ها و نقاط قوت افراد است و ضعف و کژی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. پروردگار عالم با تأکید به توانایی ها و ظرفیت بشر می فرماید: و چون پروردگار تو به فرشتگان گفت: من در زمین جانشینى خواهم گماشت؛ پس وقتى آن را درست کردم و از روح خود در آن دمیدم، پیش او به سجده درافتید؛ یا ما امانت الهى و بار تکلیف را بر آسمانها و زمین و کوهها عرضه کردیم، پس، از برداشتن آن سر باز زدند و از آن هراسناک شدند، ولى انسان آن را برداشت؛ به راستى انسان را در نیکوترین اعتدال آفریدیم. ارزش مثبت اندیشی آنگاه معلوم می شود که بدانیم امید و نشاط در سایه خوش بینی حاصل می شود. پیشوایان دین این نکته را در روایات خود تأکید کرده و بزرگان و فقها نیز بابی مستقل برای آن گشوده اند. امام علی می فرماید: خوش گمانی، از بهترین صفات انسانی و پربارترین مواهب الهی است. خوش بینی، مایه آرامش قلب و سلامت دین است.، خوش بینی اندوه را سبک می کند، کسی که به مردم خوش گمان باشد، محبت آن ها را به سوی خود جلب خواهد کرد. در کتاب شریف بحارالانوار آمده است: روزی حضرت عیسی با حواریون از جایی می گذشت. لاشه سگ مرده ای را دیدند. هر یک از حواریون از بوی تعفن آن اظهار ناراحتی می کرد و چیزی می گفت. نوبت به حضرت عیسی که رسید، فرمود: به دندان های سفید این سگ توجه کنید که چه قدر براق است .
خوشبینی و مثبت اندیشی مثبت اندیشی چیزی فراتر از اعتقاد کورکورانه است و قدرت آن بر زندگی انسانها بسیار زیاد و شگفت انگیز است. خوشبین ها تقریبا در همه جنبه های زندگی بهتر از بدبین ها عمل می کنند و معمولا به موفقیتهای بیشتری نائل شده و از موفقیتهای اجتماعی لذت بیشتری می برند. انسانهای خوشبین همچنین کمتر مستعد پذیرش افسردگی و بیماریهای جسمی هستند.
مارتین ای. پی. سلیگمن پروفسور روانشناسی دانشگاه پنسیلوانیا می گوید: شواهدی وجود دارد که خوشبینی، سیستم دفاعی و حفاظتی بدن را تقویت می کند.
روانشناسان معتقدند خوشبینی و بدبینی، عاداتی هستند که ما از زمان کودکی می آموزیم و والدین ما الگو و سرمشقهای ما هستند. به یاد بیاورید هنگامی که در اثر ترکیدن لوله آب، خانه جدید شما غرق آب شد، پدر شما آه و ناله کرد که "چرا من چنین خانه بدی را انتخاب کردم؟ " یا گفت: "در قرارداد ما تضمین شده که همه چیز بی عیب و نقص باشد، بنابراین من از معمار ساختمان می خواهم لوله کشی ساختمان را تعمیر کرده و خسارت بوجود آمده را جبران کند؟" سلیگمن می گوید: خوشبینی، یک روش عادی برای توضیح شکستها به خودتان است.
اولین مرحله برای رسیدن به مثبت اندیشی، آشنایی با افکار منفی و راه های تعدیل آن است. افکار منفی در مورد خودمان بیشتر به صورت توقع از خود بروز می کند. بیشتر ناراحتی ها و فشارهای روانی چه در مورد خود و چه در مورد دیگران یک سری فکرهای منفی و معمولا توقعاتی هستند که برآورده نشده اند. وقتی زیربنای ذهن شما منفی می شود، هر گونه عمل کنید باز هم خود را سرزنش خواهید کرد. به بازنگری افکار منفی خود بپردازید و همیشه به یاد داشته باشید هیچ چیز به صورت مطلق خوب یا بد نیست.
خرید و دانلود آنی فایل