کسب مال حلال و دوری از حرام

کسب مال حلال و دوری از حرام کسب مال حلال و دوری از حرام

دسته : معارف اسلامی

فرمت فایل : pdf

حجم فایل : 30 KB

تعداد صفحات : 22

بازدیدها : 412

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 2500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله کسب مال حلال و دوری از حرام

دانلود مقاله کسب مال حلال و دوری از حرام

بصورت فایل ورد قابل ویرایش و آماده ارائه

کسب مال حلال و دوری از حرام

انسان مسلمان در 24 ساعت زندگی خویش با استفاده از هر چیزی یا مطابق شریعت اسلام حرکت می کند و یا هم مخالف آن.

هرگاه کسی از هر چیز مادی مطابق احکام الهی استفاده نماید ، این عملکرد وی عبادت وثواب پنداشته می شود ، وهرگاه مخالف احکام اسلامی استفاده کند ، شامل گناه می گردد.

مال در لغت: هرچیزی که آنرا مالک می شوی مال گفته می شود ، جنس باشد یا منفعت ، اصل مال به طلا و نقره استعمال می شد ، سپس معنای آن پیشرفت نمود.

مال در اصطلاح: در اقتصاد اسلامی دانشمندان اسلام تعریف های زیادی برای مال نموده اند ، ابن عابدین از فقهای احناف می گوید : مال چیزی است که طبیعت انسان به آن میل داشته و ذخیره نمودن آن به وقت ضرورت ممکن باشد . ([1])

نامی برای غیر آدمی است که برای منفعت آدمی خلق شده است ، و نگهداشت وتصرف در آن به شکل اختیاری ممکن باشد.

استفاده از اموال را می توان به دو بخش اساسی تقسیم نمود: استفاده از وسایل و استفاده از پـول .

اول : استفاده از وسایل : الله (جل جلاله) برای انسان وسایل زیادی را خلق نموده است ، و همچنان به انسان عقل داده است تا با علم ومعرفت خود وسایل خوبی را اختیار نماید ، اصلا دو نوع وسایل وجود دارد :

1- وسایل مباح : وسایل مباح وسایلی اند که برای ضرورت های روزانه ی انسان از آن استفاده می گردد، مثل وسایل حمل و نقل ، وسایل زراعتی ، وسایل منزل ، وسایل آشپزخانه ، وسایل دفترداری ، وسایل مکتب ودانشگاه وغیره .

2- وسایل حرام : وسایلی است که برای انجام دادن امور حرام وناروا بکار گرفته می شود ، مثل وسایلی که برای زنا از آن استفاده می شود و در بعضی از مغازه های کشور های خارجی خرید و فروش می گردد . همچنان وسایل موسیقی های مبتذل .

3- مطابق استفاده : بسیاری از وسایل هستند که حلال وحرام بودن آن متعلق به نوعیت استفادهء آنها می شود، مثلا اگر کسی کامپیوتر ، انترنت ، رادیو ، تلویزیون ، فیلم ، سی دی، کاست های تایپی وغیره را به غرض اهداف نیک استعمال نماید ، برایش جایز و کسی که آنرا برای امور حرام استعمال نماید حرام و ناجایز می باشد .

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید